Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityinen palvelutuotanto

Hoidetaan yhdessä vanhuksiamme: Testaa, oletko Sinä etäomaishoitaja?

"Etäomaishoito on vähemmän tunnettu omaishoitajuuden muoto, eikä sillä ole virallista määritelmää.

Etäomaishoiva vaatii myös jatkuvaa sitoutumista ja on usein sekä taloudellisesti että henkisesti raskasta.

Usein omainen asuu toisella paikkakunnalla ja matkustaa viikonloppuisin auttamaan läheistään varmistaakseen hänen pärjäämisensä seuraavan viikon aikana.

Lähde (myös kuville):

https://omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/mita-on-omaishoito/

---

Testaa oletko Sinä etäomaishoitaja:

Sote-palveluiden valinnanvapaus on fiasko

Valinnanvapaus kuulostaa hienolta asialta. Kukapa ei olisi sen lisäämisen kannalla?

SSS-hallitus tiedotti tänään sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen yksityiskohdista. Samalla tarkentui linjaus potilaan valinnanvapauden lisäämisestä.

Kahden kerroksen väen terveyspalvelut

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja, Kokoomus ja Perussuomalaiset esittävät, että terveyspalvelut tulisi yksityistää ja halvin tuottaja valittava. Lääkäriliitossa ollaan sitä mieltä, että olemme Amerikkalaisessa mallissa terveyspalveluiden suhteen.  Olen eri mieltä. Meillä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että kadulla ambulanssi ennen kyytiin ottamistaan kyselee onko vakuutusta tai ei, sen mukaan määräytyy myös jatkopalvelua antava laitos. Suomessa otetaan kaikki avun tarvitsijat julkisen terveydenhuollon piiriin.

 

Asiakkaan edun oltava ideologiaa tärkeämpi

Viime kuukausina on käyty kovaa poliittista kädenvääntöä siitä, saako terveys- ja sosiaalipalveluja tuottaa myös yksityinen yritys kunnallisen palvelutuottajan rinnalla. Keskustelun tiimellyksessä on sorruttu ismeihin, ja asiakkaan näkökulma on unohtunut.

Mielestäni on vain yksi oikea lähtökohta. Asiaa on lähestyttävä vain ja ainoastaan kuntalaisen, siis asiakkaan näkökulmasta. Tärkeintä on kuka tarjoaa laadultaan ja hinnaltaan parhaan vaihtoehdon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä