Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Minihallitusneuvottelut

Demarit syyttävät KD:ta omista virheistään

Se on hienoa, että Sosiaalidemokraatit käyvät jo nitistämään Kristillisdemokraatteja, kun marssi päin Kokoomusta ei näytä sujuneen odotetulla tavalla. Kataisen hallituksen perhepolitiikka, johon SDP on suuressa määrin itse syyllinen, olisi johtanut Jutta Urpilaisen kaudella katastrofiin mikäli KD ei olisi ollut hallituksessa. 

Rinne vei ensimmäisen erän - mihin se riittää?

Julkaistu Länsi-Uusimaa -lehdessä 1.7.2014

 

Rinne vei ensimmäisen erän – mihin se riittää?

 

Kirjoitan tätä tarinaa viimeisenä päivänä ennen kesäloman alkamista. Ehkä on aika hieman summata kulunutta alkuvuotta ja katsoa loman jälkeiseen tulevaisuuteen. Kevään tärkeimmät tapahtumat olivat isojen puolueiden puheenjohtajavaihdokset ja niistä johtunut maan hallituksen vaihdos tilanteessa, jossa talous- ja työllisyystilanne jatkuu varsin synkkänä.

Työttömyyden vähentäminen on uuden hallituksen tärkein tehtävä

SDP:n puoluevaltuustossa kokoonnumme huomenna päättämään tämän viikon minihallitusneuvottelujen tuloksen hyväksymisestä ja osallistumisesta uuteen hallitukseen.  SDP:n tavoitteena neuvotteluihin lähdettäessä oli nostaa esille erityisesti työllisyyttä vahvistavia toimia ja on ilmeisestä, että näitä on saatu hyvin mukaan uuden hallituksen ohjelmaan. Kun hallituksen jatkosta on neuvoteltu viiden eripuolueen edustajien kanssa, mikään ryhmä ei voi tietenkään saada läpi kaikkia omia tavoitteitansa.

"Liian vähän - ja liian myöhään?"

Minihallitusneuvottelut saatiin tulevan pääministeri Alexander Stubbin 1] lupauksen mukaisesti valmiiksi ennen Juhannussaunoja. Kokoomuslaiset pääsevät kuoharien ääreen ja demaritkin makkaran paistoon – siksi tyytyväinen oli SDP:n uusi puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne 2] kasvu ja työllisyys 3] olivat saaneet vastakaiun.

 

Paremman väen viskisoodailusta suven juhlaan?

Kokoomuksen viime viikonlopun puoluekokouksen villistä melskauksesta tulee julkisuuteen yhä enemmän uutta tietoa. Siellä törttöiltiin, sensuroitiin, riekuttiin ja röhellettiin. Näyttää siltä, että puolue valitsi maallemme uuden pääministerin aikamoisessa tuiskeessa.

Edustajat olivat niin henkisesti kuin myös ihan fyysisestikin vaikuttuneessa tilassa; viina virtasi ja tanssilattialla esitettiin niin kuolevaa joutsenta kuin myös kaatuvaa risikkoa. Näytti siltä, että totisesti, totisesti – Kokoomus aloitti juhannuksenvieton hieman liian aikaisin.

**

Metsähallitus ja Minineuvottelut

Toivon, että Königstedtin kartanon minineuvotteluissa muut puolueet (kuin kokoomus) onnistuvat pyyhkäisemään MMM:n Metsähallituksen yhtiöittämissuunnitelmat lopullisesti roskalaatikkoon. Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas otti tämän typeryyden takia lopputilin ja aiheesta on kirjoitettu täällä blogistanissa ainakin neljä jykevää blogia:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167885-meneeko-mmmn-metsahallitusuudustus-metsaan

Hallituksen johtajat vaihtuvat, jatkuuko vanha meno?

Minihallitusneuvottelut ovat tämän viikon kummajainen. Pääministeri, valtiovarainministeri ja pari muutakin ministeriä menevät vaihtoon, mutta voimmeko toivoa muutosta hallituksen menoon? Näissä neuvotteluissa on viimeinen mahdollisuus tehdä ratkaisuja Suomen tulevaisuudesta tällä vaalikaudella.

”Minihallitusneuvottelut” ovat Stubbille megajuttu

Hyvinvoivan kansanosan suursuosikki Alexander Stubb valittiin siis Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sitä kautta pääministeriksi. Stubbille on syytä toivottaa onnea ja menestystä sekä puoluejohtajana että pääministerinä.

   Kokoomuksen johtaminen on Stubbille varmasti helpompi tehtävä, kun saa olla jatkuvasti samanmielisten ympäröimänä.

   Viiden puolueen ”sekametelisoppahallituksen” pääministerinä Stubb joutuu ilman muuta kovemmalle. Vaalikampanjansa aikana Stubb on luvannut kannattajilleen ”enemmän kokoomuslaista politiikkaa”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä