Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Jon Hellevig

Newsweek, reserviläiskirjeet ja myrsky vesilasissa

Suomessa kannattaa tänä päivänä seurata turvallisuuspoliittista keskustelua lehdistössä, sosiaalisessa mediassa ja blogeissa, sillä se on kutonut kuluneen reilun vuoden aikana eteemme varsin kummallista seittiä. Se on karua tarinaa muun muassa oikeamielisistä ja väärämielisistä, vaikka mielipiteen perusteella ei meillä ketään pitäisi tuomita. Se on tarinaa, joka sopii äärimmäisen huonosti yksiin sen kanssa, millaiseksi moni meistä kuvittelee länsimaisen arvopohjan.

Upeaa, Karita Mattila! Noloa, Gergijev! Hyi, Hellevig!

Mitä pitäisi ajatella Valeri Gergijevistä, tuosta mainiosta kapellimestarista, joka puolustaa Putinin Ukraina-politiikkaa?

Mitä pitäisi ajatella laulajatar Karita Mattilasta, joka kieltäytyy esiintymästä Putinia tukevan Gergijevin kanssa?

Mitä pitäisi ajatella Itsenäisyyspuolueen euromeppiehdokkaasta Jon Hellevigistä, joka herjaa Karita Mattilaa natsiksi hänen Gergijev-Putin-boikottinsa vuoksi?

Ääni IPU:lle on ääni putinismille

Eurovaalit lähestyvät ja pientä kuhinaa on havaittavissa myös eduskunnan ulkopuolella olevien pienpuolueiden suunnalla. Yksikään näistä puolueista ei tule saamaan ehdokasta läpi, mutta tästäkään huolimatta kaikkea ei tule ohittaa olkia kohauttamalla. Ei varsinkaan, kun pienpuolueen ehdokkaista löytyy Kremlin propagandaa levittäviä ja enenevässä määrin fasistisen Putinin hallinnon tukijoita, joiden kuuliaisuus on havaittu myös naapurin puolella.

Pakotteet ovat ihmisoikeuksien ja Suomen perustuslain vastaisia

Kaksi suomalaista kansainvälistä asiantuntijaa Jon Hellevig ja Peter Iiskola ovat laatineen yhteisen julkilausuman, jossa toteavat mm, että yksilöihin ja niiden yrityksiin kohdistuvat pakotteet ovat ihmisoikeussopimusten ja Suomen perustuslain vastaisia.

On jotenkin surkuhupaista, että EU ja Yhdysvallat, jotka mesuavat ihmisoikeuksista, ovat itse kohdistamassa valtioiden väliset konfliktit yksilöihin ja niiden omistamiin yrityksiin.  Yksilöitä ei vastuuttaa valtioiden välisistä konflikteista.

Tässäpä Julkilausuma:

"JULKILAUSUMA

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä