Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastolaki

Voiko ilmastonmuutosta pysäyttää, osa 2/2?

Tämä on jatkoa saman aiheiselle blogilleni. Kaksi ensimmäistä asiaa esitin osassa 1.2 ja tässä osassa 2.2 jatkuu aiheen esittely otsikon kohdasta 3, koska kohdat 1-2 esitin ensimmäisessä osassa.

Uutta virtaa ilmastolaista

Ilmastolaki meni juuri eduskunnassa läpi. Laki määrittää tulevan eduskunnan toimintaa ja ohjaa sitä tekemään päätöksiä, jotka johtavat päästöjen vähentämiseen.

Kuten poikkeuksetta tämän tyyppisten lakien mennessä läpi kuulenemme pian erinäisiltä tahoilta, kuinka tämä rajoittaa kaiken moista liiketoimintaa ja rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia.

Ilmastolaki – tarpeeton vai haitallinen?

Yle uutisoi tänään, että uusi Eduskunnan 6.3 hyväksymä Ilmastolaki ei vaikuta kuin hallintoon. ”Sillä ei tule olemaan mitään vaikutusta kotitalouksille tai yrityksille. ”

Kyseessä on taas tyypillinen sumutus, jolla pyritään hämäämään äänestäjiä. Lakiin on kirjattu ehdoton päästövähennystavoite ja tarkasti määritellyin aikavälein tehtävät toimenpideohjelmat. Näiden ohjelmien vaikutus tulee taatusti näkymään niin kuluttajien, kuin yrityselämänkin vaikeuttamisena ja ylimääräisinä kustannuksina.

 

Viimeisen kerran ei ilmastolaille

Eduskunta tullee tänään perjantaina hyväksymään ilmastolain, jolla ei ole sitä kannattavien kansanedustajien mukaan suoria vaikutuksia ilmeisesti mihinkään ja joka Suomen ilmastopaneelin puheenjohtajan mukaan ei vaikuta talouteen eikä ilmastoon. Ilmastolaki tulisi väitetystä vaikutuksettomuudestaan huolimatta hylätä, sillä todellisuudessa lailla olisi haittavaikutuksia, mutta ei hyötyjä.

Ilmastolaki, turhaa sääntelyä

Kuluneella viikolla oli eduskunnan 1.käsittelyssä ilmastolaki. Laki on siis mennyt jo valiokuntakäsittelyjen läpi.

Ilmastonmuutos muuttuu, Suomen ilmastopolitiikka ei

Jos ilmastonlämpenemättömyys olisi henkilö, se voisi nyt hankkia ajokortin, suorittaa ase- tai siviilipalveluksen, ostaa mietoja alkoholijuomia ja äänestää vaaleissa. Syyskuussa se nimittäin saavutti 18 vuoden ja yhden kuukauden iän satelliittimittauksissa. Tuoreen tilastollisen analyysin mukaan maapallon ilmasto ei ole lämmennyt jopa 26 vuoteen.

IL: Kansan luottamus ministereihin on kehno

Hallitus koostuu ministereistä, joten kansan luottamusta – tai nykytilanteessa luottamuspulaa – yksittäisiä heikäläisiä kohtaan voidaan käyttää varsin hyvänä suunnannäyttäjänä kuvaamaan luottamusta koko hallituksen toimintaa kohtaan.

Jatkuvan jahkailun hallitus

Suomen talous ja työllisyys ovat hälyttävässä tilanteessa. Sekametelihallitus on istunut yli 3 vuotta, eikä istumiseltaan ole juuri tehnyt mitään työpaikkoja tai lisätuloja tuottavaa. Reseptinä ovat olleet leikkaukset epäonnistuneiden rakenneuudistusten perään. Johtajuus ja suunta ovat hukassa sillä hetkellä kun niitä eniten tarvittaisiin. Ministeritkin juoksevat karkuun kesken kauden.

"Keskiaika on jo täällä"

 

Emeritusprofessori Martti Tiuri kritisoi tiukasti ilmastoteologiaa Helsingin Sanomissa. Erittäin sopivaan aikaan, onhan ilmastolaki tänään eduskunnan käsittelyssä.

 

http://www.hs.fi/mielipide/Keskiaika+on+jo+t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4/a140185...

 

Ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia!

Perussuomalaisena olen ehdottomasti sitä mieltä, että ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia. Se on ollut sitä jo vuosituhansien, jopa vuosimiljoonien ajan. Esimerkiksi nykyisin ilmastonmuutoksen osalta paljon esillä oleva Grönlanti oli noin tuhat vuotta sitten paljon nykyistä vehreämpi, nimensä mukaisesti vihreä maa. Myös sen jälkeen Euroopassa on koettu nykyistä viileämpiä ja lämpimämpiä ajanjaksoja.

Ilmasto on siis vaihdellut rankastikin ihmisen toimenpiteistä riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä