Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Hoitajamitoitus Super

Rinteen hallitus ei korjaa hoitajamitoitusta

Ennen vaaleja SDP oli äänekkäästi vaatimassa vanhusten hoivan hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin vähimmäistasolla 0,7. SDP teki hoitajamitoituksesta viime eduskuntakauden lopulla välikysymyksen ja tällöin minimitason kirjaamisesta lakiin saatiin laaja yhteisymmärrys, ainoastaan kokoomuksen haratessa vastaan. Nyt Rinteen hallituksella olisi paikka toteuttaa lupauksensa, mutta aikooko se tehdä niin?

Päivä kotisairaanhoidossa

Otin vastaan SuPerin hoiva-arkityöhaasteen ja olin päivän töissä hoitotehtävissä viime torstaina 5.1.2017. Työpaikkani oli Etelä-Karjalassa Savitaipaleella kotihoitoyksikössä ja tein täyden työvuoron hoitajan työparina.

Työpäivä oli mielenkiintoinen, rankka ja ajatuksia herättävä. Opin paljon.

Nopeatahtista kiertämistä

Aamuvuoro alkoi kello 7.00. Heti aamukuuden jälkeen suuntasin Skodan keulan kohti Savitaipaletta. Ohjeeksi oli annettu, että työpaikalla on oltava hyvissä ajoin ennen työvuoron alkua.

Hoitajamitoituksessa ojasta allikkoon?

Hallitus teki viime viikon perjantaina päätöksen perua hoitajamitoituksen laskun. Silti se aikoo tavoitella alueelta samaa 70 miljoonan säästöä kuin aiemmin. Lähi- ja perushoitajien SuPerin mukaan esillä ovat olleet kaavailut, joissa myös kouluttamaton henkilökunta luettaisiin mitoitukseen mukaan. Hoitajamitoitusta ”joustavoitetaan”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä