Jukka Kopra

Kaikki blogit puheenaiheesta Aseistakieltäytyminen

Miehen velvollisuus

Mikä on miehen ensisijainen velvollisuus näinä poliittisesti ja taloudellisesti epävakaina aikoina ?

 

 

No, miehen ensisijaisin velvollisuus on näinäkin poliittisesti ja taloudellisesti epävakaina aikoina tietenkin kieltäytyä Yrjö Kallisen ja Hiski Salomaan tavoin aseista.

 

https://

 

 

 

 

Jussi Halla-aho rauhan asialla

Jussi Halla-aho on tunnettu ja tunnustettu suomalainen poliitikko, jonka tekemiset ja etenkin sanomiset kiinnostavat kansakuntamme kaikkia sosioekonomisia kerroksia. Kielenkäytön mestarina hän osaa tiivistää yhteiskuntakriittiset ajatuksensa aina kuulijakuntansa mukaisesti ymmärrettävään muotoon,  joten on aivan luonnollista, että hän on demokraattisessa poliittisessa toimintaympäristössämme kivunnut sangen nopeasti  aina sen vaikutusvaltaisimmille tasoille saakka. 

Operaatio Vastatuuli

Aseistakieltäytyjäliitto järjestää Valtimon kunnassa Pohjois-Karjalassa "Operaatio Vastatuulen" samanaikaisesti samalla alueella järjestettävän puolustusvoimien kertausharjoituksen kanssa.  Operaatiolla aseistakieltäytyjät haluavat kiinnittää huomiota Suomen "kalliiseen ja epätasa-arvoiseen asevelvollisuusjärjestelmään, sekä vastustaa sotaleikkien järjestämistä ihmisten takapihoilla".

Kertausharjoituksia myös sivareille

Puolustusvoimat alkoi eilen lähettää kirjeitä reserviläisille. Seuraavan kahden viikon aikana postia saa noin 900.000 suomalaista, jotka kuuluva asevelvollisuuslain nojalla reserviin. Kirjeestä voi lukea millaisia suunnitelmia Puolustusvoimilla tai muilla viranomaisilla on asianomaisen henkilön osalta tilanteessa, jossa valmiutta kohotetaan.

Varsinaisiin Puolustusvoimien sodan ajan tehtäviin on sijoitettuna 230.000 reserviläistä. Vajaalla sadalla tuhannella on sijoitus jonkun muun organisaation kriisiajan tehtävään. Lopuilla ei tällä hetkellä yksilöityä sijoitusta ole.

Aseistakieltäytyminen on eettinen teko

ja siinä mielessä erittäinkin isänmaallista.

 

sota on aina rikos ihmiskuntaa kohtaan, sodat perustuvat kollektiiviselle itsekkyydelle ja sodissa ei ole koskaan voittajia - on vain häviäjiä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä