Jukka Kopra

Juuri nyt on hyvä aika toimia

Eduskunta on syksyllä käsitellyt sisäisen turvallisuuden strategiaa. Käsittelyyn liittyen eri viranomaiset ja muut tahot ovat antaneet asiaan liittyviä lausuntoja. Suojelupoliisi nosti lausunnossaan esiin monien muiden uhkien ohella kansalliselle turvallisuudelle tärkeiden kohteiden lähellä olevien kiinteistöjen omistussuhteet.

Erityisesti venäläistaustaiset tahot ovat tehneet Suomesta kiinteistöhankintoja, joiden perimmäistä tarkoitusta voidaan pitää vähintäänkin epäilyttävinä. Tuttuun tapaan jotkut Suomessa haluavat kääntää keskustelun sisäänpäin ja kyseenalaistaa asian esiintuovien motiivit.

Pitää muistaa, että suojelupoliisi muiden viranomaisten lailla antaa virkavastuulla lausuntoja eduskunnalle  aina eduskunnan niin pyytäessä. Lausunnot koostuvat tosiasioista eivätkä arvailuista.

Näiden tiettyjen kiinteistöjen omistajien taustaan liittyvät ongelmat ratkaistaan lainsäädännöllä eikä poliisitoimin joten asian esille nostamisessa tuskin on kyse lisäresurssien haikailusta poliisille.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että lainsäädäntöä kehitetään jotta kiinteistöjen omistukseen turvallisuudelle tärkeiden kohteiden lähellä voidaan puuttua. Asiasta vastaa oikeusministeriö mutta toistaiseksi kirjauksen toimeenpano ei ole edennyt. Oikeusministeriön saamattomuutta asian suhteen ei pidä tulkita osoitukseksi siitä, etteikö syytä toimiin olisi. Juuri nyt on hyvä ajankohta laittaa tämä asia kuntoon ja säätää laki, jolla varmistetaan, että kiinteistöjen ulkomainen omistus strategisesti tärkeiden alueiden lähellä voidaan estää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tein tuossa kiinteistökauppoja koskevassa kirjoituksessa pari lakiehdotusta lyhyin perustein jos kiinnostaa. Perusteet löytyvät kommenttiosastolta. Kyse on rekisteröinnin kirjaamisesta, yhteyshenkilöstä ja tiedoksiannoista kiinteistökaupassa sekä lunastuksesta valtiolle epäselvyys- ja väärinkäyttötapauksessa. Ainakin yhdelle kansanedustajalle olen asiasta vinkannut. Voit huoletta hyödyntää ja muokata niistä valiokuntakäsittelyn kestävät versiot.

Käyttäjän jukkakopra kuva
Jukka Kopra
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Luulenpa kyllä duumailtuani kun metsässä ei liikahtanut lehtikään, että nämä illat ja valinnat eivät unhoitu ajan rajussakaan riennossa, muitten muassa juurikin siksi, että itäisellä veljellämme on kainalollinen b-suunnitelmia shakkilautansa kupeella lainsäädäntötiukennustemme mitätöimiseksi - esimerkiksi tämä Honkarakenteen hyödyntäminen metsädesanttien käyttöön: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225492-k...

Sirpa Kontio

Just niin itäveli on itäveli vaikka voissa paistaisi,konstit ja koukut ei lopu niitä on takataskussa kun jokerilla kortteja.On korkein aika ruveta tarkastelemaan ja sorvaamaan lakeja näihin maakauppohin ja yritystenostoon.Se mikä on löysästi kiinni niin se viedään tai otetaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Yksi masentavimpia piirteitä Suomen poliittisessa kulttuurissa on se, että vaikka ongelman olemassaolo tiedetään ja yleisesti tunnustetaan, mitään ei tapahdu - ainakaan nopeasti. Etenkin turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa pitäisi kyetä huomattavasti nopeampaan päätöksentekoon ja toimeenpanoon. Suomi on tällä hetkellä monessa muussakin asiassa pahasti tuuliajolla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Nykyhallitushan noita haikailemiasi hätäilypäätöksiä on tehnyt ihan urakalla. Ja sitten perunut, koska hätäillessä ei tule kuin kusipäitä mukuloita.

Sirpa Kontio

Edelliseltä hallitukselta ei jäänyt muuta kuin velkaa.Hallituskausi meni politikoidessa.Minkäänlaisia uudustuksia eivät kyenneet tekemään,niin miten niitä peruisikaan.Puhetta ja riitelyä kyllä riitti.Olihan se (ääntenkalastelu) eläkeläisten kalastuksenhoitomaksu oikein lööpeissä hah..Jos joku on käsittänyt väärin ja tehnyt omat johtopäätöksensä hätäilypäätöksistä niin minä olen käsittänyt asian niin,että hyviä ja rakentavia ehdotuksia otetaaan huomioon ja tarkastellaan asiaa ja tehdään päätökset sen mukaisesti mikä on paras ja toimiva.Suomi-henkilö (neito) on niin suossa,ettei taida valmetillakkaan nousta,hyvä jos nyt yritetään saada jokin tolkku tähän "hullut päivät" menoon.

Toimituksen poiminnat